Командувач ВМС України обговорив безпекову ситуацію в Чорному морі з колегами із США

Командувач ВМС України обговорив безпекову ситуацію в Чорному морі з колегами із США

Укрінформ
Командувач Військово-Морських сил Збройних сил України віцеадмірал Олексій Неїжпапа обговорив безпекову ситуацію в Чорному морі з командувачем ВМС Сполучених Штатів Америки в Європі та Африці адміралом Стюартом Мунчом та командувачем 6-го флоту США віцеадміралом Юджином Блеком.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба ВМС ЗСУ повідомляє в Телеграмі.

Зустріч командувачів відбулася у форматі відеоконференції. Неїжпапа ознайомив іноземних колег із поточною обстановкою навколо вторгнення росії в Україну, також поінформував про зусилля, здійснені з боку України для подолання світової продовольчої кризи за рахунок експорту української аграрної продукції морськими шляхами.

Фото: Телеграм Військово-Морських Сил ЗС України
Фото: Телеграм Військово-Морських Сил ЗС України

Зазначається, що в ході онлайн-конференції, як і під час зустрічей з іншими військовими керівниками країн-партнерів, основним було обговорення шляхів подальшої співпраці, розвитку та підвищення бойових спроможностей українських ВМС для максимально ефективного протистояння російській агресії.

Читайте також: Перше судно з Одеси стане тестом для «зернового коридору» - ВМС України

Як повідомляв Укрінформ, за даними ВМС ЗСУ, станом на ранок 3 серпня в Чорному та Середземному морях російська федерація тримає сім носіїв крилатих ракет типу "Калібр". За добу в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 29 суден, чотири з яких рухалися з протоки Босфор; до Чорного моря – 35 суден, шість з яких продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-