Перше судно з Одеси стане тестом для «зернового коридору» - ВМС України

Перше судно з Одеси стане тестом для «зернового коридору» - ВМС України

Укрінформ
Вихід судна з Одеського порту, яке завантажене українським продовольством, стане першим тестом для перевірки коридору, зв'язку та інших процедур.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють Військово-Морські Сили ЗС України у Фейсбуці.

«Цей вихід судна є першим і тестовим для перевірки коридору, зв'язку та інших процедур. По результатам цього виходу будуть прийматись відповідні рішення», - йдеться в повідомленні.

У ВМС ЗС України додали, що вони разом з побратимами у складі угрупувань докладають усіх зусиль з забезпечення безпеки судноплавства для подолання продовольчої кризи.

Читайте також: Перше судно з українським зерном вийшло з порту «Одеса»

Як повідомлялось, вперше з початку повномасштабного вторгнення, 24 лютого, з Одеського порту вийшло судно, яке завантажене українським продовольством. Йдеться про корабель RAZONI, який під прапором Сьєрра-Леоне прямує до порту Тріполі у Лівані.

Він рухатиметься коридором, безпеку якого підтверджено партнерами-гарантами – ООН та Туреччиною. На борту судна - 26 тис. тонн української кукурудзи.

22 липня у Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії підписано угоду, в рамках якої буде здійснюватися легальний імпорт зерна та іншого продовольства з портів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-