рф шукає нові пояснення своїх воєнних злочинів: «Азов» про визнання «терористичною організацією»

рф шукає нові пояснення своїх воєнних злочинів: «Азов» про визнання «терористичною організацією»

Укрінформ
Полк «Азов» прокоментував інформацію про визнання полку терористичною організацією.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Азов-Маріуполь.

"Після публічної страти військовополонених полку "Азов" у н.п. Оленівка, росія шукає нові приводи і пояснення для своїх воєнних злочинів. Верховний суд росії визнав полк "Азов" "терористичною організацією". Недоімперія, яка щодня погрожує знищити світ ядерною зброєю, чий президент закликав "мочить в сортирах", підривав будинки з власними громадянами, душив отруйним газом власних і сирійських жінок і дітей, має отримати по зубах раз і назавжди", - йдеться в заяві.

"Азов" закликав Держдеп США та уповноважені органи інших держав, які вважають себе цивілізованими, визнати рф державою-терористом

Як зазначається, росія багато років своїми щоденними діями доводить цей статус. Щодня її армія та спецслужби здійснюють воєнні злочини, а потурання цим злочинам чи мовчання - це співучасть.

Читайте також: росіяни готові віддати тіла загиблих в Оленівці «азовців» - омбудсмен

Як повідомляв Укрінформ, верховний суд росії визнав полк "Азов" терористичною організацією та заборонив її діяльністі в росії.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом обстрілу росією Оленівки Донецької області, унаслідок чого загинуло близько 40 осіб та поранено 130.

За даними Генерального штабу ЗСУ, російські військові зумисно обстріляли колонію у Оленівці, де були українські військовополонені.

У Генштабі назвали заяви кремля про нібито обстріли Збройними силами України цивільної інфраструктури та населення "відвертою брехнею і провокацією". 29 липня Головне управління розвідки Міноборони заявило, що за наявною інформацією української розвідки, вбивство українських полонених в тимчасово окупованій Оленівці Донецької області здійснили найманці зі складу приватної військової компанії “Вагнер”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-