росіяни тримають у Чорному морі п’ять носіїв з «Калібрами» на борту

росіяни тримають у Чорному морі п’ять носіїв з «Калібрами» на борту

Укрінформ
російські загарбники тримають на бойовому чергуванні у Чорному морі п’ять ракетоносців з «Калібрами» на борту.

Про це в Телеграмі повідомляють Військово-Морські сили ЗСУ, передає Укрінформ.

«Станом на 31 липня у ворога на бойовому чергуванні знаходяться: Чорне море - 5 ворожих носіїв крилатих ракет "Калібр"; Азовське море - комунікації продовжують контролювати 8 ворожих кораблів та катерів; Середземне море - 5 носіїв крилатих ракет "Калібр"», - йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначається, що за добу в інтересах росії прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 30 суден, з них 1 судно рухалось з протоки Босфор; до Чорного моря – 53 судна, з них 15 суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Читайте також: ППО збила ворожу ракету над Кіровоградщиною

В ЗСУ також повідомили, що у зв'язку з побоюванням терактів противник здійснив виведення кораблів з пунктів базування.

Як зазначається, рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Як повідомлялося, 30 липня до узбережжя в Білгород-Дністровському районі течією винесло якірну міну, яка була зірвана штормом і дрейфувала в кількох метрах від берега. Один з підрозділів ВМС здійснив контрольований підрив вибухонебезпечного предмету в воді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-