Рідні захисників Азовсталі зробили заяву щодо списків загиблих в Оленівці

Рідні захисників Азовсталі зробили заяву щодо списків загиблих в Оленівці

Укрінформ
Асоціація родин захисників Азовсталі просить не маніпулювати непідтвердженими списками постраждалих в Оленівці та поважати почуття близьких українських воїнів.

Відповідне звернення оприлюднено на Телеграм-каналі організації, передає Укрінформ.

"Асоціація родин захисників Азовсталі просить ставитись з повагою та розумінням до близьких та родичів воїнів, дані яких з’явилися у російських джерелах як постраждалі внаслідок страшної трагедії в Оленівці 29 липня. Ми закликаємо не виставляти фото та відео з хлопцями зі списків зі словами прощань та співчуттів, адже такі пости несуть велику моральну шкоду їхнім рідним. Просимо дочекатись підтвердженої інформації від офіційних джерел України”, - ідеться у заяві.

В асоціації зауважили, що Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими звернувся до представників противника з вимогою надати списки всіх загиблих і поранених унаслідок теракту. “Представники російських загарбників не надали жодної відповіді на звернення, тож говорити про якісь вірогідні списки зарано”, - зазначають в організації.

Асоціація родин захисників Азовсталі вкотре вимагає від ООН та МКЧХ, які гарантували збереження життя українських героїв, негайно відреагувати на терористичний акт, вчинений росією, та прослідкувати за наданням належної медичної допомоги пораненим воїнам, а також сприяти у поверненні тіл полеглих задля належного поховання.

Читайте також: Українці організують акції протесту по всьому світу через убивство полонених в Оленівці

Як повідомляв Укрінформ, Генеральний штаб Збройних сил України заявив, що росіяни зумисно обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені.

У селищі Оленівка під Маріуполем на Донеччині розташовані дві фільтраційні тюрми загарбників. Тут утримуються колишні правоохоронці, проукраїнські активісти, "неблагонадійні" до винесення вироку або проходження фільтрації, волонтери, які евакуювали маріупольців. Також була інформація, що сюди привезли з Маріуполя полонених українських військових.

Читайте також: Теракт у Оленівці: Україна вимагає міжнародного розслідування та чекає від рф список жертв

За наявною інформацією української розвідки, вбивство українських полонених в тимчасово окупованій Оленівці Донецької області здійснили найманці зі складу приватної військової компанії "Вагнер".

Патронатна служба "Азову" заявила, що перевіряє список загиблих і поранених у Оленівці Донецької області, який виклали росіяни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-