Норвегія передала Україні 14 бронемашин Iveco LAV III

Норвегія передала Україні 14 бронемашин Iveco LAV III

Укрінформ
Норвегія передала Україні 14 броньованих автомобілів Iveco LAV III.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на норвезьке видання NorwayToday.

Норвегія продовжує робити свій внесок у боротьбу українців за свою свободу. Уряд постійно оцінює, як Норвегія може надавати подальшу підтримку Україні в захисті країни від вторгнення росії", - прокоментував передачу бронемашин міністр оборони Бьорн Арільд Грам.

Зазначається, що передані Україні бронеавтомобілі типу Iveco LAV III мають гарну мобільність та захист. Саме цю техніку використовували норвезькій військові в Афганістані.

Читайте також: Литва передасть Україні бронетранспортери та боєприпаси

Норвегія раніше передала Україні іншу військову техніку, зокрема артилерію, переносні засоби протиповітряної оборони та бронетранспортери.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що тисячі військовослужбовців Збройних сил України з квітня пройшли підготовку до застосування і експлуатації озброєння та військової техніки іноземного виробництва. Українські бійці вже опанували артилерійські системи калібру 155 мм М777, FH-70, САУ М109, CAESAR та PzH 2000, РСЗВ M142 HIMARS, САУ “Краб”, а також значну кількість бойових броньованих машин М113, FV-103, Bushmaster, Senator, Mastiff, Husky та Wolfhound.

Фото: Forsvaret / Scanpix

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-