ЄС: Представники рф нестимуть міжнародну відповідальність за звірства в Україні

ЄС: Представники рф нестимуть міжнародну відповідальність за звірства в Україні

Заява
Укрінформ
Кожен день військової агресії росії проти України приносить нові звірства, проявом чого стало вбивство українських військовополонених в окупованій Оленівці та жахливі відео знущань російських солдатів над українським військовополоненим.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві Високого представника ЄС Жозепа Борреля, що була поширена у п’ятницю на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«російська злочинна та невиправдана агресивна війна проти України та проти її народу кожного дня приносить новій нові жахливі звірства... Європейський Союз засуджує у найпотужніших термінах звірства, що вчинені російськими військами та їх прибічниками. Ці антигуманні, варварські дії є важкими порушеннями Женевської конвенції та її Додаткового протоколу, та вважаються воєнними злочинами», - наголосив Високий представник ЄС.

Читайте також: Місія ООН вражена відео з катуванням українського військового

Як йдеться у документі, сьогодні в Оленівці, на сході України, росія, за повідомленнями, вбила десятки українських військовополонених, включаючи захисників Маріупольського металургійного заводу "Азовсталь", які здалися росії, були зареєстровані МКЧХ (Міжнародний Комітет Червоного Хреста) у травні, та знаходилися під правовим захистом росії, відповідно до міжнародного гуманітарного права. У прокремлівських соцмережах сьогодні широко поширені відеозображення, на яких російські солдати чинять жахливе звірство над українським військовополоненим.

«Винні у воєнних злочинах та в інших серйозних порушеннях, як і відповідальні державні офіційні особи та військові представники, будуть притягнуті до відповідальності. Європейський Союз активно підтримує всі заходи, які забезпечать таку відповідальність за порушення прав людини та за порушення міжнародного гуманітарного права в ході російської агресії в Україні», - наголосив Боррель.

Читайте також: Зеленський про Оленівку: росія довела, що є найбільшим джерелом тероризму у світі

Як вже повідомлялося, за даними Генерального штабу ЗСУ, російські військові зумисно обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені, що призвело до численних людських жертв. При цьому кремлівські пропагандисти спробували звинуватити в цьому обстрілі Україну, що стало черговим проявом неприхованої та цинічної брехні, яка була рішуче спростована Генеральним штабом ЗС України.

За даними української розвідки, навмисне вбивство українських полонених в тимчасово окупованій Оленівці Донецької області здійснили найманці зі складу російської приватної військової компанії «Вагнер».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-