На півдні ЗСУ знищили 89 загарбників та зачистили від ворога два села

На півдні ЗСУ знищили 89 загарбників та зачистили від ворога два села

Укрінформ
За попередню добу на Південному напрямку українські військові остаточно зачистили від російських загарбників села Андріївка й Лозове.

Такі дані у Фейсбуку оприлюднило Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Протягом попередньої ночі в нашій зоні відповідальності нанесено масований ракетний удар по Одещині і Миколаївщині. Задіяно тактичну і стратегічну авіацію. Випущено 5 ракет Х-59, зафіксовано влучання в рекреаційну інфраструктуру курортного селища Затока та у приватну садибу. 2 дачні будинки зруйновано й вигоріло, на 2 базах відпочинку і в 2 кафе суттєві руйнування та наслідки пожеж. Постраждало двоє цивільних мешканців», - ідеться в повідомленні.

На Миколаївщині одночасно з ракетним ударом стратегічною авіацією із застосуванням ракет типу Х-22 і атакою на портову інфраструктуру в обласному центрі, ворог атакував Миколаївський район модифікованими снарядами до ЗРК С-300. Уражено об’єкт критичної інфраструктури, автомайданчик, а в Ольшанській громаді – об’єкт транспортної інфраструктури. Жертв та постраждалих немає.

Читайте також: Загарбники випустили по Миколаївщині 18 ракет

Протягом дня ворог здійснив спробу відновити втрачене положення шляхом проведення контратаки в напрямку Брускінське - Білогірка. Успіху не мав. На Миколаївщині - проводив повітряну розвідку і позбавився летючого шпіона «Елерон-3». Окрім того, знищено стрілецькою зброєю було знищено дрон-камікадзе типу «Лансет», яким загарбники намагалися атакувати радіолокаційну станцію.

«Нанесено чотири удари по ворогу із застосуванням літаків штурмової авіації, бомбардувальників та гелікоптерів. Уражено чотири опорні пункти ворога в районі Андріївки, Білогірки і Благодатного. Таким чином, Андріївку звільнено і остаточно зачищено від російських окупаційних військ. Як і Лозове, де наші війська кількома днями раніше надійно закріпили свої позиції», - наголошують українські військові.

Протягом доби ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ підтримували вогневий контроль основних транспортних артерій тимчасово окупованих територій Херсонщини. Загалом виконано 300 вогневих завдань.

Читайте також: На Херсонщині російські загарбники споруджують понтонну переправу

Як зазначається, підтверджені втрати ворога становлять: 89 військових, танк Т-62, гаубиці «Мста-С» та «Мста-Б», мінометний комплекс «Сані», дві одиниці броньованої та шість - автомобільної техніки, а в Білогірці знищено ворожий склад боєприпасів.

«Корабельне угруповання флоту рф у кількості 11 одиниць продовжує маневри й укриття в ракетно безпечних районах Чорного моря, вздовж кримського узбережжя. Тим часом два ракетні та один великий десантний корабель - у готовності до застосування за призначенням», - додали в ОК «Південь».

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-