Шпигунська війна: у РНБО пояснили, навіщо кремль перекрутив історію про «викрадення літаків»

Шпигунська війна: у РНБО пояснили, навіщо кремль перекрутив історію про «викрадення літаків»

Укрінформ
кремлівська пропаганда поширює наратив про зірвану операцію з викрадення російських бойових літаків, допомогу в якій нібито забезпечував головний розслідувач проєкту Bellingcat Христо Грозєв.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє в Телеграмі.

Так, пропагандисти стверджують, що федеральна служба безпеки росії зірвала операцію військової розвідки України з викрадення літаків Повітряно-космічних сил російської федерації, здійснювану з допомогою Грозєва та британських спецслужб.

Читайте також: Грозєв: рф втратила 90% своїх найкращих десантників - це найсуттєвіша частина армії

"Грозєв заперечив свою участь у будь-яких операціях спецслужб. Він зазначив, що через помилки російської контррозвідки фсб розкрило особи десятків офіцерів контррозвідки", – наголосили в ЦПД.

Зазначається, що видання Bellingcat відоме своїми гучними розслідуваннями злочинів російських спецслужб. Так, напередодні Грозєв оприлюднив розслідування щодо підготовки війни проти України, відповідно до якого повномасштабне вторгнення готували 120 офіцерів із п'ятої служби фсб, 40 – із головного управління генерального штабу збройних сил рф.

Читайте також: У ЦПД заявили про поширення нового наративу рф, щоб завадити постачанню зброї в Україну

Аналітики ЦПД вважають, що основною метою цієї маніпуляції фсб є тиражування ярлика щодо причетності Грозєва до британської розвідки. "Отже, надалі будь-які викриття Bellingcat подаватимуться роспропагандою як "інсценування і провокації спецслужб англосаксів", – прогнозують у Центрі.

Як повідомляв Укрінформ, прокремлівські "експерти" почали поширювати наратив про нібито здатність росії завершити війну в Україні протягом місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-