Українські захисники знищили вже понад 50 складів рф із боєприпасами

Українські захисники знищили вже понад 50 складів рф із боєприпасами

Укрінформ
В Україні лише за останні два тижні українські захисники знищили більше 30 складів рф з боєприпасами, загалом же мова йде про 50 знищених таких складів рф. 

Про це радник глави МВС Ростислав Смірнов сказав у ефірі українських телеканалів, передає кореспондент Укрінформу.

«Тільки за два останні тижні ми знищили більше 30, а загалом – уже знищили більше 50 складів з боєприпасами, 17 командних пунктів і так далі. Тобто, насправді це - велика кількість зруйнованих їхніх тилових забезпечень, які, звичайно, змінюють абсолютно їхній логістичний ланцюжок, поставки і можливість наступальних дій. Бо, знову ж таки, зменшується інтенсивність нападів (рф – ред.)», - поінформував радник міністра внутрішніх справ.

За його словами, необхідно розуміти, зокрема, і те, що у росіян є певні передові запаси, але є ще одна ключова історія, якої вдалося Україні досягти, у тому числі за допомогою західного озброєння.

«По-перше, вони (росіяни – ред.) знають, що ми уже дістаємо до їхніх тилових складів, і друга історія - коли нам передадуть боєприпаси, які вже зможуть стріляти на 300 кілометрів, то їм потрібно буде ще далі відійти. А (ми ці боєприпаси отримаємо – ред.) однозначно, я переконаний у цьому», - поінформував представник МВС.

Радник міністра внутрішніх справ заявив, що наразі ворог не має жодних успіхів на лінії фронту, і йому потрібно відволікати увагу українських військових; бо якщо рф перестане обстрілювати населені пункти, то ми зможемо більше сконцентруватися на нашому контрнаступі - і рф це прекрасно розуміє. За його словами, ці дії росіян, за великим рахунком, є спробою виграти певний час.

«Друга ключова історія – ворог наразі знаходиться на певному своєму піку, на такому плато, і він розуміє, що далі суттєво вже не зможе просуватися. Цей маховик настільки вже закручений, що надалі він піде вже в іншу сторону. Ворог розуміє, що надалі ситуація погіршуватиметься саме для нього», - поінформував Смірнов.

Відповідаючи на питання, радник глави МВС нагадав, що є три фази військових дій, і, на його думку, ми наразі вже перейшли до другого етапу.

Читайте також: Південь: ЗСУ атакували п'ять опорних пунктів росіян на Херсонщині

«Щодо другого етапу – то ми бачимо, що за півтора тижня лінія фронту є абсолютно статичною, і це – щодо всієї лінії фронту, починаючи від півдня нашої країни і закінчуючи на півночі. Ми бачимо, що ворог робить деякі спроби штурмів, але вони не мають успіхів. Тобто, лінія фронту не змінюється. Саме це і є першим показником такої позиційної уже війни», - уточнив він.

Смірнов також висловив переконання, що рф уже «однозначно видихається».

Як повідомлялося, 11 липня радник глави МВС Ростислав Смірнов заявив, що у рф у найближчій перспективі не буде перемог на лінії фронту, і тому там можуть вдатися до залякування українців, щоб Україна сідала за стіл перемовин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-