У війні проти України загинули троє завербованих з петербурзької колонії «вагнерівців» - ЗМІ

У війні проти України загинули троє завербованих з петербурзької колонії «вагнерівців» - ЗМІ

Укрінформ
У війні проти України загинули щонайменше троє завербованих ПВК "Вагнера" ​​російських в'язнів, ще двоє поранені й перебувають в одній із лікарень окупованого Луганська.

Як передає Укрінформ, про це пише інтернет-видання "Важливі історії".

Зазначається, що ці ув'язнені були завербовані "вагнерівцями" у петербурзькій ВК-7 "Яблоневка". Зараз у їхніх медичних документах вказані не справжні імена, а псевдоніми – прізвиська чи позивні.

«Цих людей повністю вивели із правового поля. Якщо поранені лежать у лікарні не під реальними іменами, мабуть, і загиблих ховатимуть теж під прізвиськами. Постає питання, як зможуть отримати гроші родичі загиблого. Тому що якщо спорідненість з Іваном Івановим довести можна, то як доводити спорідненість з якимсь "Одуванчиком"? Швидше за все грошей за смерть людини родичі не побачать», - пояснив адвокат Леонід Крикун.

Читайте також: Громадян Киргизстану вербують до ПВК «Вагнер» на війну в Україні – ЗМІ

На початку липня "Важливі історії" повідомляли, що ПВК "Вагнера" ​​почала вербувати ув'язнених у петербурзьких колоніях. За даними видання, у ніч на 6 липня близько 40 ув'язнених з ВК-7 "Яблоневка" етапували до Ростовської області для подальшого перекидання на територію України як добровольців. Ще 11 засуджених були завербовані у ВК-6 "Обухово". Нібито за півроку служби ув'язненим обіцяли амністію та зарплату у 200 тисяч рублів. У разі їхньої загибелі сім'ям обіцяли компенсації в 5 млн рублів.

У Громадській наглядовій комісії (ГНК) Петербурга заперечують мобілізацію ув'язнених місцевих колоній для поїздки в Україну. Голова петербурзької ГНК Олександр Холодов, посилаючись на ФСВП, заявив, що жодного "позапланового" етапування засуджених не було. Матеріал "Важливих історій" він назвав "фантазією".

Читайте також: Українські захисники ліквідували групу «вагнерівців»

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста та села України, вбивають мирне населення. При цьому різні підрозділи зс рф зазнають великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-