Після дообладнання аеродромів ми зможемо приймати F-16 - Резніков

Після дообладнання аеродромів ми зможемо приймати F-16 - Резніков

Укрінформ
Україна матиме змогу приймати літаки F-16 після дообладнання аеродромів.

Таке переконання в ефірі загальнонаціонального телемарафону висловив міністр оборони Олексій Резніков, передає кореспондент Укрінформу.

Відповідаючи на запитання щодо підготовки українських льотчиків для роботи на літаках, які можуть надати країни-партнери, глава МОУ сказав: «У нас є шанс, що наші льотчики почнуть опановувати вже сучасну генерацію літаків. А які вже це будуть літаки... Всі мріють про F-16, я би теж про них мріяв, але треба буде дещо зробити з аеродромами».

Читайте також: Україна отримає від партнерів протирадарні ракети, яких раніше не було в ЗСУ - Резніков

Міністр зазначив, що вже проведені консультації з технічними й інженерними спеціалістами, й за їхніми словами, на летовищах "можна дещо дообладнати".

«Тому я думаю, що ми будемо здатні приймати і літаки такого класу. Але головне – початок навчання, щоб після прийняття політичних рішень ми не втрачали потім час. Наші льотчики, артилеристи, танкісти й інші фахівці мають бути готові вже «на випередження», - наголосив Резніков.

Читайте також: Перші три артустановки Gepard вже заїхали в Україну – Резніков

Як повідомлялося, в ухваленому Палатою представників законопроєкті про оборонний бюджет США на 2023 рік закладені 100 млн доларів на навчання українських пілотів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-