Представники рф визнали удар по порту Одеси, але суперечать один одному

Представники рф визнали удар по порту Одеси, але суперечать один одному

Укрінформ
Депутат держдуми Євген Попов та офіційний представник мзс рф Марія Захарова визнали удар по одеському порту, водночас вони назвали різні цілі удару, Попов – ракети "Гарпун", Захарова – військовий катер.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Бі-бі-сі та ТГ-канал Захарової.

«Ми атакували військову інфраструктуру в одеському порту... Це ракети "Гарпун". Вони базувалися в Одесі і ми їх знищили», - сказав Попов у суботу ввечері.

За його словами, "внаслідок цієї атаки ніхто не загинув і не був поранений". Також за версією депутата і телепропагандиста, співведучого програми «60 хвилин», Попова росія не порушила стамбульську угоду, а "просто зруйнувала військову інфраструктуру України - і зробить це знову".

Декількома годинами раніше міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що в суботу російські представники повідомили Анкарі, що москва не "має жодного відношення" до ракетних ударів по одеському порту.

У свою чергу, Захарова заявила, що російські ракети "Калібр" "знищили об'єкт військової інфраструктури одеського порту" - український військовий катер.

Читайте також: Удар загарбників по Одесі виявився ударом по політичних позиціях самої рф - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, 23 липня ворог атакував Одеський морський торговельний порт крилатими ракетами типу "Калібр". Дві ракети збито силами протиповітряної оборони, ще дві поцілило по об'єктах інфраструктури порту.

У МЗС України заявили, що ракетний обстріл порту Одеси - це плювок путіна в обличчя президенту Туреччини Реджепу Ердогану і генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу.

У Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії 22 липня підписано угоду, в рамках якої здійснюватиметься вивезення зерна та продовольства з портів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-