На «референдум» в ОРДЛО винесуть два питання - правозахисник

На «референдум» в ОРДЛО винесуть два питання - правозахисник

Укрінформ
В ОРДЛО стартувала агітаційна кампанія з проведення «референдуму про возз'єднання з росією», на нього винесуть два запитання.

Про це у Фейсбуці повідомив директор Інституту стратегічних досліджень і безпеки, правозахисник Павло Лисянський.

«Станом на сьогодні агітаційні кампанії з проведення «референдуму» стартували у Луганській і Донецькій областях. Агіткампанії проходять у вигляді пікетів місцевих жителів як громадська вимога про «возз'єднання» з росією», - написав правозахисник.

Він зазначив, що за попередньою інформацією на «референдумі» буде два питання: возз'єднання «лднр» з рф, а також незалежність «лднр».

Читайте також: В ОРДЛО примусово мобілізували 100 тисяч чоловіків, майже чверть з них загинули - правозахисники

Загалом під час референдуму буде відкрито 485 дільниць на Луганщині та 689 дільниць на Донеччині, але «це мрії окупантів з урахуванням захоплення нових територій», констатував Лисянський.

«Джерела мені повідомили, що на окупованій Луганщині навіть розподілили кураторів від дд рф щодо проведення «референдуму». Це депутати – Дмитро Ламейкін, Андрій Дорошенко, Ольга Занко, Дмитро Хубезов, Сергій Алтухов та Катерина Стенякіна», - зазначив він.

Читайте також: Керівники ОБСЄ закликали негайно звільнити затриманих в ОРДЛО спостерігачів

За словами правозахисника, що стосується окупованих територій Харківської, Херсонської, Запорізької областей, то там триває процес із запізненням, там тільки створюються комісії з проведення «референдуму», агітація не ведеться, а паспорти рф видаються дуже повільно.

«Інститут стратегічних досліджень і безпеки» - це некомерційне та недержавне об'єднання експертів у галузі кримінології, безпеки та політології, що вивчає процеси в росії, пов'язані з веденням агресивної політики проти України та інших країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-