Німеччина пропонувала Польщі танки, старіші за передані Україні

Німеччина пропонувала Польщі танки, старіші за передані Україні

Укрінформ
Німеччина у рамках так званого "кругового обміну" пропонувала Польщі надати їй танки, які є старішими за ті, що польська сторона передала Україні.

Як передає Укрінформ, про це заявив заступник міністра закордонних справ Шимон Шинковський вель Сенк в інтерв’ю німецькій газеті Der Spiegel.

"Обіцянки Німеччини щодо кругового обміну танками виявилися оманливими маневрами", - зазначив польський дипломат.

За словами Шинковського, німці пропонували полякам танки, які "старіші за ті, які ми дали Україні". Він вказав на те, що пропозиції Німеччини є неприйнятними, оскільки Польща "не зацікавлена в погіршенні стану нашого озброєння та в навчанні наших солдатів на техніці 1960-х років".

Читайте також: Польща закупить у Південної Кореї 180 танків та пів сотні винищувачів

"Була запропонована символічна кількість танків", – додав заступник глави польського МЗС.

За його словами, цю пропозицію німецької сторони важко сприйняти як серйозну, адже за два місяці Польща "поставила в Україну понад 200 танків".

З огляду на це Польща зараз намагається розмовляти з іншими партнерами по НАТО, "які справді готові нам допомогти". За його словами, Польща вже отримує танки від США та Великої Британії. Також готуються більш масштабні закупівлі літаків і танків у Південної Кореї.

Читайте також: До Польщі привозитимуть на лікування групи українських військових - ЗМІ

Зі свого боку, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок визнала в інтерв’ю газеті Bild, що так званий круговий обмін не працює, як планувалося. Водночас вона відкинула різку критику польського уряду на адресу Німеччини в порушенні своїх обіцянок. " З самого початку було ясно, що ми не зможемо замінити кожен окремий танк за одну ніч одним клацанням пальців", - заявила Бербок.

Як повідомлялося, Польща передала Україні 240 модернізованих танків T-72 та понад 100 БТРів для протидії збройній агресії росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-