Щодня на війні гинуть до 30 українських військових - Зеленський

Щодня на війні гинуть до 30 українських військових - Зеленський

Укрінформ
Останнім часом у боях з російськими загарбниками щодня гинуть до 30 українських військових, близько 250 дістають поранення.

Про це Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю The Wall Street Journal, яке вийшло в п’ятницю, передає Укрінформ.

«На піку боїв у травні й червні Україна втрачала від 100 до 200 військових на день; зараз кількість загиблих скоротилася до 30 осіб на день і близько 250 поранених»,- наводить видання слова Президента України.

Він зазначив, що щодня отримує зведення від військового командування. Зменшити кількість жертв удалося передусім завдяки зміні вогневого балансу, що здебільшого забезпечило ефективне застосування ЗСУ західних систем озброєння, зазначається в публікації.

Водночас Зеленський відкинув можливість припинення вогню, зауваживши, що це дозволить росії переозброїтися й перегрупуватися, зберегти контроль над захопленими територіями – що загалом сприятиме розширенню конфлікту.

Читайте також: Зеленський заявляє про суттєві логістичні втрати, завдані російським загарбникам

«Заморожування конфлікту з рф означає паузу, яка дає росії перерву для відпочинку. Вони не використовуватимуть цієї паузи, щоб змінити свою геополітику або відмовитися від претензій на колишні радянські республіки», - впевнений  Президент.

За його словами, українське суспільство вважає, що спочатку треба звільнити всі території, а потім вже можна буде домовлятися про те, що робити далі. «Наші люди переконані, що ми можемо це зробити. І чим швидше ми це зробимо, тим менше людей загинуть», - зазначив Зеленський.

Він назвав росію «кашалотом», який проковтнув українські регіони і тепер прагне замороження конфлікту: «Потім він відпочине і через два-три роки захопить ще два регіони і знову скаже: заморозьте конфлікт. І так відбуватиметься далі й далі, сто відсотків».

Президент підкреслив, що путін недооцінив Україну: «Він відкрив рота, як пітон, і подумав, що ми – ще один зайчик. Але ми не зайчики, і виявилося, що він не може нас проковтнути й насправді ризикує бути розірваним».

Читайте також: Повернути захоплені території можна лише військовим шляхом - Подоляк

Глава Української держави також визнав, що вторгнення рф завдало чималої шкоди західним підприємствам і споживачам. У цьому зв’язку він подякував союзникам за те, що вони не піддалися російському шантажу та продовжили допомагати Україні у протистоянні набагато сильнішому ворогу.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф знищують об'єкти інфраструктури, обстрілюють українські міста й села

Захисники України чинять спротив російським загарбникам та завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-