Ворог використовує родичів полонених з України для поширення фейків – розвідка

Ворог використовує родичів полонених з України для поширення фейків – розвідка

Укрінформ
Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими наголошує, що з боку рф зросла кількість спроб використати родичів українських військовополонених для проведення дезінформаційних операцій.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони у Телеграмі, передає Укрінформ.

”Такі дії з боку окупанта побудовані на використанні найглибших людських почуттів: любові до близьких і намаганні повернути їх додому. Близьких наших захисників спонукають їхати на територію ворожої держави, де вони стають легкою здобиччю пропагандистської машини та спецслужб країни-окупанта. Задля додаткового психологічного тиску ворог свідомо маніпулює умовами утримання українських полонених”, - ідеться в повідомленні.

У Координаційному штабі наголошують, що такі дії з боку рідних і близьких наших полонених не сприяють процесу визволення. Навпаки - у багатьох випадках це ускладнює переговори. Інформація ж про самих полонених, їхніх побратимів та місце служби створюють реальну небезпеку як для них самих, так і для України в цілому.

При цьому у штабі звертають увагу на те, що близькі полоненого, які приїхали на територію ворога, є інструментом для шантажу самих полонених та проведення інформаційних операцій проти України. Адже справжня мета ворога – руйнування єдності українців, дестабілізація політичної ситуації та підрив національної безпеки України.

У ГУР наголошують, що Україна докладає і докладатиме максимальних зусиль для повернення кожного захисника додому.

Читайте також: Поліція ідентифікувала 17 катів з «днр», які знущалися з полонених

Як повідомлялося, раніше Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими Головного управління розвідки Міноборони застерігав, що публічне поширення інформації про полонених може зашкодити процесу обміну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-