Армія рф збільшила використання ракет ППО для наземних атак - міноборони Британії

Армія рф збільшила використання ракет ППО для наземних атак - міноборони Британії

Укрінформ
Армія рф збільшила використання ракет, призначених для роботи засобів протиповітряної оборони, по наземних цілях через нестачу спеціалізованих ракет.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Твітері, передає Укрінформ.

«росія збільшила використання ракет протиповітряної оборони для наземних атак через гостру нестачу спеціальних ударних ракет», - йдеться у дописі.

За даними британського оборонного відомства, на початку повномасштабного вторгнення росія розгорнула поблизу України стратегічні системи ППО С-300 і С-400, призначені для знищення літаків і ракет на великих відстанях. Таке озброєння має відносно невеликі боєголовки, призначені для ураження літаків.

«Вони можуть становити значну загрозу особовому складу на відкритих територіях та у малозахищених будівлях, але навряд чи такі ракети проб'ють укріплені конструкції», - зауважують у Міноборони Британії.

Читайте також: У Чорному морі зараз - три російські носії ракет «Калібр»

При цьому у відомстві відзначають, що висока ймовірність того, що ця зброя не влучить у ціль і спричинить жертви серед цивільного населення, оскільки ракети не оптимізовані для цієї ролі, а їхні екіпажі мало навчені для таких завдань.

Як повідомлялося, російська армія випустила по Україні понад три тисячі крилатих ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-