Прямої загрози з території білорусі наразі немає, але можуть діяти ДРГ - розвідка

Прямої загрози з території білорусі наразі немає, але можуть діяти ДРГ - розвідка

Укрінформ
З білорусі на сьогодні немає прямої загрози для України, однак є застереження щодо диверсійних груп.

Про це сказав на брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ представник Головного управління розвідки МОУ Вадим Скібіцький, передає Укрінформ.

"Бачимо дуже активну підготовку спеціальних підрозділів як білорусів, так і за участю окремих підрозділів рф. Загроза у цьому випадку може бути тільки одна, що з території білорусі можуть діяти диверсійно-розвідувальні групи у наших північних областях. Це і розвідка, і можливі диверсії", – зазначив він.

За словами Скібіцького, ГУР та інші структури відстежують дії на території білорусі, щоб бути готовими до можливого наступу. Поки що не фіксується створення ворожих наступальних груп.

Читайте також: Кулеба: Україна розірве дипвідносини з білоруссю, якщо її війська перетнуть кордон

«На сьогодні ми не бачимо активного створення наступальних угруповань. Водночас на ротаційній основі там знаходяться 6 батальйонів і один загін спецпризначенців, які перебувають поблизу нашого кордону і проводять різні заходи бойової підготовки», - додав він.

У білорусі також, за словами Скібіцького, залишається частина російської військової техніки - це повітряний компонент, ПВО, ракети, дивізіон «Іскандер», який є загрозою для нас.

Раніше Скібіцький повідомив, що росія вже використала більше 50% високоточного озброєння, яке мала на початок війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-