Одним з учасників «зернових» переговорів у Стамбулі був генерал російського ГРУ – Bellingcat

Одним з учасників «зернових» переговорів у Стамбулі був генерал російського ГРУ – Bellingcat

Укрінформ
Проєкт Bellingcat ідентифікував, що одним з учасників переговорів про відкриття коридорів для вивезення зерна з портів України у Стамбулі був генерал російського ГРУ, який курує приватні військові компанії.

Про це у Твітері повідомив журналіст-розслідувач проєкту Христо Грозєв, передає Укрінформ.

“Це генерал ГРУ володимир алексєєв, позивний «степанич». Зазнавши санкцій за хакерський злам DNC (Національний комітет Демократичної партії США - ред.), він зараз безпосередньо курує ПВК (приватна військова компанія - ред.), що вбивають тисячі людей в Україні. У липні 2014 року очолював колони ПВК, які здійснювали супровід нелегальної переправки установок «Бук» в Україну», - йдеться у повідомленні.

Грозєв вказує, що алексєєв був присутнім на останніх переговорах у Стамбулі з питань відкриття «зернових коридорів».

“Генерал ГРУ алексєєв, якого кілька днів тому бачили у Стамбулі як представника росії на “мирних переговорах” за посередництва Туреччини. Враховуючи відсоток офіцерів ГРУ з російської сторони делегації (принаймні 2 з 5), я сумніваюся, що “мир” є метою цих зустрічей”, - написав Грозєв.

Читайте також: В Україні викрили агентурну мережу російського ГРУ, куди входив депутат Деркач

Як писала бульварна британська газета The Sun, Генерал-лейтенант українського походження  володимир алексєєв командував офіцерами, відповідальними за отруєння нервово-паралітичною речовиною у 2018 році колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Як повідомляв Укрінформ, 13 липня у Стамбулі відбулася зустріч військових делегацій Міністерств оборони Туреччини, України та росії, а також делегації ООН, на якій, зокрема, домовилися створити центр з вивезення зерна. Вчора міністр оборони Туреччини Хулусі Акар сказав про те, що цього тижня може відбутися нова зустріч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-