рф тримає у Чорному морі три кораблі з ракетами «Калібр»

рф тримає у Чорному морі три кораблі з ракетами «Калібр»

Укрінформ
вмф росії тримають в Чорному морі три носії оперативно-тактичних ракет "Калібр", а в Азовському морі - шість ворожих кораблів та катерів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Генерального Штабу ЗСУ в Телеграмі.

«Станом на 19.07.2022 в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 3 ворожі носії оперативно-тактичних ракет "Калібр", в Середземному морі – 5 ворожих носіїв ОТР "Калібр" та 2 ракетних крейсера, в Азовському морі морські комунікації продовжують контролювати 6 ворожих кораблів та катерів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ворог продовжує зосереджувати зусилля на охороні й обороні тимчасово окупованої території АР Крим з морського напрямку та проведенню заходів бойової підготовки в районі керченської протоки щодо охорони та оборони мосту.

Читайте також: Загарбники вдарили по Одещині сімома «Калібрами»: шестеро поранених, серед яких дитина

Крім цього повідомляється, що за добу, в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 19 судна, з них 11 суден рухались з протоки Босфор; до Чорного моря – 27 суден, з них 4 судна продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

У Генштабі наголошують, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в Черноморско-Азовскому бассейні.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-