росія вже кілька тижнів б’є по Україні руйнівними ракетами С-300 - військові

росія вже кілька тижнів б’є по Україні руйнівними ракетами С-300 - військові

Укрінформ
Українська земля фактично стала полігоном для випробування сучасних російських ракет.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба командування Повітряних сил Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

"Загарбники застосовують проти України весь арсенал наявного озброєння. Наша земля фактично стала полігоном для випробування сучасних російських ракет, а також і застарілих, які були розроблені та виготовлені ще за часів срср", - ідеться у повідомленні.

Станом на сьогодні ворог уже випустив по Україні близько трьох тисяч ракет різних типів. Йдеться про крилаті ракети, авіаційні – класу "повітря-поверхня", ракети оперативно-тактичних комплексів ("Точка-У", "Іскандер"), а також ракети "Онікс" берегового комплексу "Бастіон".

Читайте також: Ворог намагається перенести склади боєприпасів подалі від української артилерії

Все частіше противник застосовує по позиціях українського війська та цивільних об’єктах старі радянські ракети, такі як Х-59, Х-22, Х-31 та інші.

"А протягом останніх тижнів, ворог почав бити по наземних цілях зенітними ракетами із комплексу С-300, основне призначеного якого – знищення повітряних цілей", - наголосили у командуванні ПС.

Там зауважили, що даний комплекс може працювати, як по повітряних, так і по наземних й надводних цілях. Щоправда ураження об’єктів не буде таким руйнівним, як при роботі типових вогневих засобів по землі.

Читайте також: рф випустила по Україні вже понад 3 000 ракет – Зеленський

Бойова частина зенітних ракет призначена для ураження неброньованих цілей (фюзеляжів літаків) тисячами вражаючих елементів.

"Використання противником важких зенітних ракет для ураження наземних цілей пояснюється тим, що загарбники все ж заощаджують сучасне технологічне озброєння. А зенітні керовані ракети до комплексу ЗРК С-300 Імовірно мають у надлишку, тому й використовують їх у прифронтових зонах, наразі мова йде про Миколаївську та Харківську операційні зони", - підкреслили у командуванні.

Читайте також: Ракети, артилерія, авіаудари: ворог обстрілює південь і схід - ситуація в областях

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський поінформував, що армія російської федерації випустила по Україні понад три тисячі крилатих ракет і незліченну кількість артилерійських та інших снарядів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-