Військові стежать за переміщенням кораблів рф із Севастополя до Новоросійська

Військові стежать за переміщенням кораблів рф із Севастополя до Новоросійська

Укрінформ
Кількість російських десантних кораблів в акваторії Чорного моря збільшилася до чотирьох, вони перебувають далі від досяжності українських засобів ураження, ближче до тимчасово окупованого Криму.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомила керівник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Станом на сьогоднішній ранок десантних кораблів побільшало, їх вже чотири, але тим не менш, кораблі тримаються у ракетнобезпечній акваторії,.. щоб наші засоби ураження не могли їх досягнути. Вони відтісняються ближче до тимчасово окупованого Криму і звідти ведуть своє спостереження», - сказала Гуменюк.

Коментуючи передислокацію кораблів рф з Севастополя до Новоросійська, речниця зауважила, що спостерігається рух сил ворожого флоту.

«Але що саме за цим криється, ми ще дорозвідуємо, вивчаємо, тому що це може бути як приховування від засобів нашого ураження, так і маневрування для підготовки якогось свого маневру або бойового наступу. Тому ми відстежуємо, контролюємо», - запевнила Гуменюк.

Читайте також: ЗСУ відбили ворожі атаки біля Кам'янки, Новомихайлівки та Вугледара

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня з окупованого Севастополя до Новоросійська передислокували значну кількість російських кораблів. Несення бойової служби кораблями рф здійснювалось в ракетнобезпечних районах у зоні прикриття берегових систем ППО, максимально наближених до узбережжя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-