На півдні ЗСУ знищили 36 загарбників та два відділення ПЗРК

На півдні ЗСУ знищили 36 загарбників та два відділення ПЗРК

Укрінформ
На Південному напрямку українські військові за минулу добу знищили 36 російських агресорів, два танки Т-72, ЗРК «Тор», атакож два відділення ПЗРК зі штатним озброєнням і боєкомплектом.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуку повідомляє Оперативне командування «Південь».

«Обстановка в нашій операційній зоні стабільно напружена. Противник продовжує оборонятися і використовувати ракетні, артилерійські та авіаційні удари, як спосіб демонстрації своєї переваги. Але, здійснюючи злочини проти мирного населення, бойового успіху не має», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, силами Ка-52 ворог намагався атакувати українські підрозділи на півночі Херсонщини. Успіху не мав.

Читайте також: ЗСУ впевнено просуваються на Херсонському напрямку

Завдяки влучності українських підрозділів загарбники втратили ударний безпілотник типу «Ланцет», який здійснював повітряну розвідку поблизу Олександрівки.

Загалом, за результатами виконання ракетно-артилерійськими підрозділами ЗСУ вогневих завдань підтверджено такі втрати противника: 36 осіб, два танки Т-72, самохідна гаубиця «Мста-С», зенітно-ракетний комплекс «Тор», а також два польові склади боєприпасів та два відділення ПЗРК зі штатним озброєнням і боєкомплектом на Херсонщині.

Читайте також: Фукуяма: Найбільш реалістична стратегія для України – повернути Херсон та порти на Азові

«У північно-західній частині Чорного моря корабельне угруповання противника в умовах помірного шторму зменшило свій склад з двох до одного ВДК, але кількість ракетних кораблів і крилатих ракет типу «Калібр» лишилась у кількості два і 16 відповідно», - зазначили в ОК «Південь», додавши, що загроза ракетних ударів залишається актуальною і з моря, і з неба, і з тимчасово окупованих територій.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-