Формування «Армії дронів»: військові можуть подавати заявки на навчання

Формування «Армії дронів»: військові можуть подавати заявки на навчання

Укрінформ
Школа «Боривітер» навчатиме операторів «Армії дронів» для Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Телеграмі.

«Навчатися у школі можуть тільки чинні представники Збройних сил України. Серед навчальних програм – налаштування дронів, аеророзвідка та коригування артилерії», - заявив Федоров.

За його словами, алгоритм подання заявок на навчання - простий. «Заповнюєте форму за посиланням, модератор перевіряє, чи дійсно ви із ЗСУ. Перевагу під час відбору мають військові, підрозділи яких раніше відправляються на фронт. Оскільки кваліфіковані оператори дронів потрібні просто зараз», – зазначив Федоров.

Підготовка операторів залежить від класу девайсів. Близько двох тижнів – для цивільних дронів, близько місяця – для професійних, що відповідають стандартам НАТО.

Читайте також: Стартувало навчання перших 150 операторів «Армії дронів»

Як зауважив Федоров, навчання операторів – важлива частина системного підходу до формування «Армії дронів». Окрім закупівлі та ремонту дронів, важливо дати військовим конкретні навички, як ними управляти. Це допоможе зберегти життя українських героїв, а також зменшити втрати дронів.

Федоров впевнений, що невдовзі сотні професійних операторів посилять ЗСУ та дадуть потужний опір російським загарбникам.

Як повідомляв Укрінформ, за допомогою програми «Армія дронів», яка стартувала у межах проєкту UNITED24, вже вдалося зібрати 400 мільйонів гривень для закупівлі безпілотників для ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-