Із початку вторгнення рф звання Героя присвоїли 157 українцям

Із початку вторгнення рф звання Героя присвоїли 157 українцям

Укрінформ
Із початку повномасштабного вторгнення рф звання Героя України було присвоєно 157  громадянам, із них 75 – посмертно.

Про це у своєму відеозверненні заявив Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

Він нагадав, що у четвер вранці у Києві відбулася церемонія нагородження наших захисників, яким було присвоєно звання Героїв України, на якій він вручив ордени «Золота зірка» українським воїнам, а також рідним тих воїнів, які були удостоєні звання Героя України посмертно.

«Загалом за час повномасштабної війни з 24 лютого звання Героя було присвоєно 157 українцям, у тому числі 75 – посмертно. Державними нагородами були відзначені більш як 23 тисячі наших захисників і захисниць, понад 3,5 тисячі посмертно», - сказав Президент.

Окремо Глава держави уточнив, що сотні тисяч наших воїнів щодня і щоночі стримують російську навалу, і зазначив, що українці роблять один з найвагоміших внесків в історії в боротьбу проти тероризму.

«І хочу, щоб ця команда тієї посудини, з якої вилетіла «Калібри» по Вінниці сьогодні, точно знала, що тюрма - це найкраще, що їх очікує. Вічна пам’ять усім жертвам російського терору, вічна слава кожному і кожній, хто захищає нормальне мирне життя. Слава України», - поінформував Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 14 липня росіяни вдарили по центру Вінниці крилатими ракетами «Калібр», запустивши їх із підводного човна в акваторії Чорного моря. Дві ракети було знищено зенітно-ракетними військами Повітряних сил ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-