рф поширює фейки про підготовку ЗСУ ударів по білорусі - розвідка

рф поширює фейки про підготовку ЗСУ ударів по білорусі - розвідка

Укрінформ
Головне управління розвідки Міністерства оборони України спростувало інформацію про нібито підготовку Збройних сил до здійснення ударів по об’єктах на території республіки білорусь.

Як передає Укрінформ, про це ГУР повідомило у Фейсбуці.

Так, за даними розвідки, останнім часом у російських та білоруських засобах масової інформації поширюються повідомлення про нібито підготовку Збройних сил України до здійснення ударів по об’єктах на території білорусі. Однією з пріоритетних цілей, за версією медіа, нібито є станція зі складу системи попередження про ракетний напад “Волга 1”.

"Служба зв’язків із громадськістю ГУР МО України уповноважена заявити, що подібні повідомлення є складовою частиною системи інформаційно-психологічних операцій, які проводяться російською федерацією з метою втягування республіки білорусь у загарбницьку війну на території України та приховування воєнних злочинів, що скоїли та продовжують скоювати російські окупанти на території України", – підкреслили в Головному управлінні.

Читайте також: Генштаб не виключає збройних провокацій у білорусі поблизу кордону

Наголошується, що "подібні публікації абсолютно не відповідають дійсності, а Збройні сили України продовжують захищати нашу державу від загарбників, неухильно дотримуючись норм міжнародного права".

Як повідомлялося, білорусь продовжує надавати свої ресурси для допомоги російській федерації у війні проти України.

3 липня самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко заявив, що білорусь підтримує рф та будує з нею “союзну державу”. За його словами, вже давно у союзі білорусі та росії створене “єдине угруповання збройних сил”, а участь білорусі у "спецоперації" визначена ним давно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-