У Повітряних силах ЗСУ пояснили, чому зросла ефективність української ППО

У Повітряних силах ЗСУ пояснили, чому зросла ефективність української ППО

Укрінформ
Поліпшення ефективності української ППО, про що говорять експерти, пов'язана, імовірно, з рівнем майстерності наших військових, які з кожним днем повномасштабної війни з рф набувають неабиякого досвіду.

Про це під час брифінгу у Медіа Центрі Україна - Укрінформ поінформував речник Командування Повітряних Сил ЗС України, полковник Юрій Ігнат.

“Ефективність (роботи наших — ред.) ППО підвищується, мабуть, майстерністю наших людей, які з кожним днем війни повномасштабної набувають неабиякого досвіду і розуміння, зокрема, і застосування техніки, власне, того озброєння, яке ми наразі маємо”, - наголосив Ігнат.

Він додав, що наразі проявляється, у тому числі, майстерність, бойовий дух людей, і нестандартні прийоми, щоб збивати ці ракети, бо стандартні прийоми, за його словами, не завжди працюють.

Читайте також: У Повітряних силах ЗСУ спростували збиття росіянами чотирьох українських літаків

Речник Командування ПС ЗСУ уточнив, що партнери України, серед іншого, наразі передали чимало переносних ЗРК, крім того, була захоплена певна ворожа техніка, зокрема, мова йде про “Панцир-С1”.

Він заявив, що рф як країна-агресор застосувала проти України фактично усі типи озброєння, зокрема ракетне озброєння.

“Ніде у світі з таким не стикалися ще жодного разу, такої ракетної атаки на жодну крану світу не було. Ми залишилися сам на сам фізично, ми воюємо самі, але ми маємо підтримку всього світу. Хочу підкреслити, що ця війна для нас надзвичайно важка, бо ми протистоїмо цим озброєнням, і ми робимо все залежне від нас, щоб максимально ефективно протистояти цим ворожим атакам”, - поінформував Ігнат.

Щодо HIMARS і іншу високоточної зброї він зазначив, що використання авіації разом з артилерією — це надзвичайно потужна річ.

Читайте також: З 24 лютого українська авіація завдала 1700 ударів по позиціях загарбників

“Ми, безумовно, будемо використовувати усі можливості цієї взаємодії. Як відомо, будь-яка артилерія, навіть така хороша і якісна, сучасна, як HIMARS і гаубиці М777, потребують хорошого цілевказання, а це - повітряна розвідка і наведення на ціль. З цим завданням мають впоратися БПЛА, безпілотні системи, які можуть вдало це робити. У цьому випадку безпілотна авіація — надзвичайно корисний помічник для такої артилерії”, - поінформував речник Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Як повідомлялося, 10 липня Командування Повітряних сил ЗСУ поінформувало, що поблизу міста Горлівка Донецької області Збройні сили України знищили російський гелікоптер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-