росіяни обстрілюють Енергодар, звинувачуючи ЗСУ

росіяни обстрілюють Енергодар, звинувачуючи ЗСУ

Укрінформ
В окупованому Енергодарі у промисловій зоні лунають вибухи, загарбники звинувачують ЗСУ, але мер міста Дмитро Орлов стверджує, що це провокація.

Про це він повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Окупанти в Енергодарі продовжують свої провокації. На своїх пропагандистських каналах вони розповсюджують заяви, що ЗСУ начебто серед білої днини обстріляли житлові квартали міста. В Енергодарі дійсно сьогодні знову чути постріли та вибухи. Лунають вони з промислової зони міста. Але ЗСУ не мають до них жодного відношення. Коли Збройні сили України підуть у контрнаступ, Енергодар обов’язково про це дізнається. І це відбуватиметься не таким чином, як малюють зараз рашисти", - йдеться у його коментарі.

Орлов говорить, що до таких провокацій окупанти вдаються, аби посіяти паніку серед місцевого населення і таким чином спровокувати людей до масового одночасного виїзду з міста.

"Це дозволить використати скупчення великої кількості людей в районі Василівки та штучно затримувати там авто на невизначений термін. На превеликий жаль, це спроба окупантів використати громадян України для великого «живого щита» з цивільного населення перед контрнаступом ЗСУ, щоб заблокувати просування та інтенсивність атаки наших військових", - пояснив міський голова.

Він звернувся до мешканців Енергодара з проханням максимально утриматися від пересування вулицями міста.

Читайте також: Енергодар лишився без газу - обстріли пошкодили газогін

Як раніше повідомлялось, в Енергодарі було обстріляно приміщення СБУ, захоплене окупантами.

Фото: Serhii Ilnitsky/EPA/Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-