Вступ білорусі у війну є дуже малоймовірним – радник глави МВС

Вступ білорусі у війну є дуже малоймовірним – радник глави МВС

Укрінформ
Радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов вважає вкрай малоймовірним входження білорусі у розв'язану рф війну проти України.

Так думку він висловив у телеефірі, передає кореспондент Укрінформу.

«Немає наразі (загрози з боку білорусі – ред.). Вхід білорусі у війну є просто неймовірно малоймовірним. Але ми там (біля кордону з білоруссю - ред.) дійсно тримаємо війська, тому що не можемо повністю відкинути цей фактор... Звичайно, у нас там є лінія оборони. Але якщо ми візьмемо багато факторів – війська, озброєння тощо, - то абсолютно ніяких наразі ризиків входження з боку білорусі немає», - сказав радник глави МВС.

Читайте також: «Бавовна» у Новій Каховці: як горить та вибухає склад з боєприпасами загарбників

Також малоймовірним, на його думку, є новий наступ із території рф в Україну на півночі. За словами Смірнова, зараз росіяни концентруються на Бєлгородському напрямку, - умовно кажучи, це Харківський напрямок. За наявною інформацією, у рф планують перекинути ці війська на південь.

«Тактично для нас це буде трошки краще. Чим більше вони будуть розпорошуватися, розривати цю лінію фронту, тим, умовно кажучи, краще для нас, ніж вони будуть концентрувати війська (на певній позиції – ред.)», - зауважив радник міністра.

Він також висловив думку, що для російських військ ключовою є битва за Донбас.

«Така собі друга фаза. Це Слов’янськ – Краматорськ, це Бахмут-Сіверськ, це той напрямок, що вони будуть (щось) робити. Вони його уже тиждень штурмують, і безуспішно, жодних успіхів вони не мають, і я не думаю, що будуть їх мати», - сказав радник глави МВС.

За його словами, в українських військ на цьому напрямку достатньо сильна лінія оборони. Крім того, Україна нарощує можливості щодо важкого озброєння.

Читайте також: росіяни за добу обстріляли п'ять регіонів України - зведення ВЦА

Смірнов також спрогнозував зменшення обстрілів території України з боку рф, що пов’язано і з тим, що українські захисники знищують багато боєприпасів військ рф. «Однозначно буде спад обстрілів, однозначно у них (загарбників - ред.) будуть проблеми, і у них будуть, у тому числі, вимушені паузи і затишшя на передовій», - сказав він.

За його словами, українські бійці завдають точних ударів по складах боєприпасів рф.

«Може, десь під 30 складів окупантів за останні 2 тижні розбили... Я думаю, усі бачили ці прекрасні кадри з Нової Каховки. Є інформація, що там були склади (боєприпасів - ред.) до реактивних установок залпового вогню. І лише за останню добу ми підбили десь порядка 6, думаю, складів», - сказав радник глави МВС.

Він додав, що йдеться про склади, які формувалися усі 8 років війни, де були тисячі тонн боєприпасів.

«І наразі це (удари по складах росіян – ред.) – лише перші паростки наших ударів, яких ми завдаємо по ворогу, бо ми маємо можливість, чим туди дістати, чим відповісти ворогу. І це – тільки початок», - заявив Смірнов.

Читайте також: У Миколаєві лунають потужні вибухи - Сенкевич

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-