росіяни за добу обстріляли п'ять регіонів України - зведення ВЦА

росіяни за добу обстріляли п'ять регіонів України - зведення ВЦА

Укрінформ
Війська рф упродовж минулої доби здійснили обстріли п'яти регіонів України, зранку під вогнем агресорів перебував Миколаїв.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 12 липня.

По Харкову вночі росіяни випустили дві ракети, які впали на відкриту територію між будинками. За попередніми даними, постраждалих немає. Проводиться огляд території.

Ворог обстрілював Богодухівський, Ізюмський, Харківський райони Харківської області. У Золочівській громаді снаряд влучив у приватний будинок, загинули двоє людей. У Дергачах через обстріл постраждали троє людей, вони госпіталізовані. За добу на Харківщині загинули семеро людей, постраждали 34.

У Луганській області за ніч по українських позиціях на адміністративній межі росіяни завдали чотири ракетні удари, здійснили вісім артобстрілів і три мінометні обстріли.

У соцмережах повідомляють про початок перепису загарбниками населення Сєвєродонецька. За попередніми даними, у місті залишилось близько 10 тисяч людей. росіяни і "уряд лнр" створили робочу групу, яка має у стислі терміни обстежити будівлі Сєвєродонецька.

Читайте також: Розграбовані села та трупи на вулицях: Гайдай про ситуацію у Луганській області

У місті Часів Яр Донецької області вночі не припинялася рятувальна операція. З-під завалів обстріляного ворогом 9 липня житлового будинку вилучили ще декілька тіл, у тому числі 9-річного хлопчика. На даний час відомо про 9 врятованих і 34 загиблих. Рятувальна операція триває.

Сьогодні зранку росіяни здійснили три ракетні удари по Торецьку, одна із ракет влучила у дитячий садок. Вночі росіяни обстріляли Слов'янськ, влучили у приватний житловий будинок, відомо про одну поранену людину. За добу по області 9 людей загинули і двоє були поранені.

Читайте також: На Донеччині від початку повномасштабного вторгнення рф загинули 602 мирні жителі

Сьогодні зранку Миколаїв зазнав масованого ракетного обстрілу. Попередньо відомо про влучання у два медичні заклади та житлові будинки. Чотири людини поранені. Детальна інформація уточнюється.

У Баштанському районі Миколаївської області вчора ввечері та сьогодні орієнтовно о 04:30 росіяни вели обстріли у Широківській громаді. Влучання були переважно поза межами населених пунктів та по відкритих територіях. Постраждалих немає. Тривають обстріли сіл по лінії розмежування у Березнегуватській громаді. Інформація про постраждалих і пошкодження уточнюється.

У Миколаївському районі вчора внаслідок обстрілів смт Первомайське Первомайської громади були пошкоджені приватне сільське господарство, сільгосптехніка, житловий будинок. Постраждалих немає.

Читайте також: Південь: ЗСУ за добу знищили понад 50 окупантів та били по складах боєприпасів

У Херсонській області через обстріли горять ліси та поля. З початку липня рятувальники зафіксували 75 пожеж загальною площею майже 300 тисяч гектарів. Критичною є ситуація у Бериславському районі та населених пунктах, які межують із сусідніми областями.

На Херсонщині триває призначення колаборантів, захоплення установ та навчальних закладів. ​​Зокрема загарбники захопили Інститут тваринництва степових районів "Асканія Нова". В цілому ситуація в області критична.

Водночас відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-