Усі, хто віддає накази про обстріл українських міст і їх виконує, будуть знайдені - Зеленський

Усі, хто віддає накази про обстріл українських міст і їх виконує, будуть знайдені - Зеленський

Відео
Укрінформ
По місту Часів Яр був завданий ракетний удар. Всі, хто віддає такі накази і виконує їх, будуть обов’язково знайдені і понесуть відповідальність.

Про це у відеозверненні сказав президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«Це був ракетний удар. І кожен хто віддає накази на такі удари, кожен хто їх здійснює по звичайних наших містах, по житлових районах, вбиває абсолютно усвідомлено. Після таких ударів вбивці не зможуть сказати, що чогось не знали або чогось не розуміли. Усі хто здійснив цей обстріл, інші ракетні удари, усі, хто б’є по наших містах з реактивної артилерії, як на Харківщині, на Запоріжжі, як по Кривому Рогу, як по Сіверську і Вугледару на Донеччині, усі вони будуть знайдені», - сказав Зеленський.

Президент нагадав, що нацистських злочинців знаходять і виносять їм вироки навіть коли, тим виповнилося і 90 і 100 років. Цей процес відбувається і досі по всьому світу.

«Звісно, ми не хочемо чекати так довго, але я наводжу цей приклад, щоб показати що покарання невідворотне для кожного російського вбивці. Для кожного абсолютно. Такк само як і для нацистів. І хай вони не сподіваються, що їхня держава буде їх захищати. Росія першою ж їх кине, коли зміняться політичні обставини», - сказав Зеленський.

Він нагадав, що зараз українські правоохоронці проводять велику роботу по фіксації злочинів окупантів і збору доказів. До цього також залучають і міжнародних партнерів.

Читайте також: Військові рф обстрілюють Бахмутський район, є загиблі та поранені

Як повідомлялося, російські загарбники увечері 9 липня атакували ракетами 5-поверховий житловий будинок у місті Часів Яр. У будинку повністю знищено два під’їзди. Станом на 18:00 неділі під час аварійно-рятувальних робіт на місці події виявили тіла 15 загиблих, врятовано з-під завалів шістьох осіб.

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив, що під руїнами будинку, зруйнованого унаслідок ракетного обстрілу в Часовому Яру, можуть перебувати 23 людини. 

В ДСНС повідомили, що російські війська били по місту Часів Яр на Донеччині ракетами "Іскандер", випустивши їх щонайменше чотири.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-