Загарбники обстрілювали Часів Яр «Іскандерами» - ДСНС

Загарбники обстрілювали Часів Яр «Іскандерами» - ДСНС

Фото
Укрінформ
російські війська напередодні били по місту Часів Яр на Донеччині ракетами «Іскандер», випустивши їх щонайменше чотири.

Про це повідомив перший заступник начальника Головного управління ДСНС в Донецькій області полковник В'ячеслав Бойцов у коментарі Укрінформу.

«Вчора приблизно о 21 годині 17 хвилин відбувся обстріл Часового Яру. Орієнтовно влучили чотири ракети. За попередніми оцінками експертів, це були «Іскандери». Один із будинків, у який влучили російські окупанти, - це гуртожиток, де перебували цивільні люди. Військових об'єктів тут поблизу немає», - наголосив він.

За словами Бойцова, до рятувальної операції залучено близько 60 людей. Також працює два навантажувачі та два автокрани. «Сил достатньо. Проводимо роботи», - сказав він, водночас зазначивши, що кількість людей, які можуть залишатися під завалами, наразі невідома.

Офіцер цивільно-військового співробітництва Збройних сил України Оксана Анодіна також сказала, що було зафіксовано чотири «прильоти» ракет російського оперативно-тактичного комплексу «Іскандер» по місту Часів Яр, дві з них безпосередньо в будинок.

«Пошукові роботи продовжуються. Є відомості, що під завалами, серед інших постраждалих, знаходиться мати з дев'ятирічною дитиною. Про їхній стан, стан та кількість інших людей, що можуть знаходитися під завалами, точної інформації немає», - зазначила Анодіна, додавши, що рятувальники працюють у складних небезпечних умовах.

Читайте також: Херсонщина: з Високопільської громади без «зелених» коридорів змогли вибратися ще 100 людей

Як повідомлялося, російські загарбники увечері 9 липня атакували ракетами 5-поверховий житловий будинок у місті Часів Яр. У будинку повністю знищено два під’їзди. Станом на 18:00 неділі під час аварійно-рятувальних робіт на місці події виявили тіла 15 загиблих, врятовано з-під завалів шістьох осіб.

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко поінформував, що під руїнами будинку, зруйнованого унаслідок ракетного обстрілу в Часовому Яру, можуть перебувати 23 людини.

Фото: Володимир Патола

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-