Херсонщина: з Високопільської громади без «зелених» коридорів змогли вибратися ще 100 людей

Херсонщина: з Високопільської громади без «зелених» коридорів змогли вибратися ще 100 людей

Укрінформ
За останні дні близько ста мешканців Високопільської громади Херсонської області змогли вибратися на територію, підконтрольну ЗСУ, без "зелених" коридорів.

Про це у Фейсбуці повідомляє Херсонська ОВА, передає Укрінформ.

«Високопільська селищна ТГ – по всій громаді відсутнє електропостачання, водопостачання та газопостачання. Ведуться жорсткі бойові дії, в результаті яких усі адміністративні будівлі, інфраструктура та більшість приватних будинків зруйновані. Місцеве населення, за можливості, самостійно виходить на підконтрольну Україні територію. За останні дні вийшло близько 100 осіб», - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Мешканців Херсонщини закликають виїжджати, хто не може – подбати про укриття, їжу та воду

Зазначається, що на тимчасово окупованій частині громади немає мобільного зв’язку, на деокупованій - мобільний зв’язок слабкий. Велика потреба в медикаментах.

Потрібна евакуація населення, котре залишилось і не має змоги виїхати самостійно, йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині досі потребують евакуації люди похилого віку з села Золота Балка Новоолександрівської сільської територіальної громади та пацієнти стаціонарного відділення для людей похилого віку у Високопільській тергромаді.

Читайте також: У Запоріжжі переселенців із Херсонщини чекають у гуманітарному центрі

У Херсонській області російські війська продовжують обстріл звільнених ЗСУ населених пунктів та утримання позиції на захоплених територіях. Бойові дії загарбники ведуть всіма видами зброї. Стабільно критична ситуація у Високопільській, Нововоронцовській, Великоолександрівській, Калинівській громадах та населених пунктах, які межують із Миколаївською областю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-