Мешканців Херсонщини закликають виїжджати, хто не може – подбати про укриття, їжу та воду

Мешканців Херсонщини закликають виїжджати, хто не може – подбати про укриття, їжу та воду

Укрінформ
У Херсонській облраді закликають мешканців області виїжджати із захопленої ворогом території, хто не може – подбати про укриття, їжу та воду.

Про це заявив в ефірі телемарафону перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, коментуючи інформацію про те, що в області вибухають склади з боєприпасами загарбників, передає Укрінформ.

«Все це почалося сьогодні зранку (вибухи під Херсоном – ред.) близько 8 години…підтверджено знищення військової інфраструктури орків, ймовірно там був і великий склад боєприпасів», - сказав Соболевський.

Як він зазначив, останнім часом таких новин все більше і більше, і тому, хоч виїхати із захопленої Херсонщини дуже важко, але треба це робити, попри те, що загарбники так і не дали згоду на офіційні «зелені коридори».

Читайте також: На Запоріжжі радять виїхати з окупованих територій та зони бойових дій

«Хто ніяк не може це зробити, треба готуватися до того, що знадобиться знову укриття, знову необхідно підготувати запас води, певний запас їжі для того, щоб бути готовим до наступу наших військ. Наші хлопці будуть працювати максимально акуратно, просто хірургічно, щоб зберегти кожне життя, але війна є війна», - сказав Соболевський.

Він закликав людей проявляти активність і убезпечити себе і близьких.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 9 липня у Херсоні було чути вибухи, підтвердилися повідомлення про пожежу на ворожому складі боєприпасів. 

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала мешканців тимчасово захоплених південних областей України, особливо Херсонської та Запорізької, максимально швидко евакуюватися всіма можливими способами, аби Збройні сили могли звільняти ці території, не наражаючи на небезпеку цивільне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-