ЗСУ відбили розвідку боєм біля Мазанівки, росіяни з втратами відійшли

ЗСУ відбили розвідку боєм біля Мазанівки, росіяни з втратами відійшли

Дані Генштабу
Укрінформ
На Слов’янському напрямку українські захисники відбили ворожу розвідку боєм біля села Мазанівка, завдавши російським військам чергових втрат.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Так, станом на 18:00 10 липня на Волинському та Поліському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала.

На Сіверському напрямку російські війська застосували ствольну та реактивну артилерію для обстрілів Бачівська, Волфиного, Миропілля, Володимирівки, Олексіївки та Вовківки Сумської області та Сеньківки й Миколаївки Чернігівської області. Крім того, у районах Вовківки та Волфиного ударів завдала ворожа штурмова та армійська авіація.

На Харківському напрямку загарбники застосовували танки, ствольну та реактивну артилерію для обстрілів Харкова та населених пунктів області на північ, схід та південь від міста.

Поблизу Верхнього Салтова, Петрівки та Мосьпанового ворог завдав авіаційних ударів.

На Слов’янському напрямку російські війська здійснювали вогневе ураження в районах населених пунктів Долина, Дібровне, Мазанівка, Богородичне, Адамівка, Андріївка, Барвінкове, Вірнопілля, Велика Комишуваха, Краснопілля, Нова Дмитрівка, Хрестище, Новопавлівка, Нікополь, Червоне та Сулигівка.

Читайте також: Загарбники обстрілюють села навколо Білогорівки та стягують туди війська

Для здійснення удару неподалік Богородичного противник застосував авіацію. "Розвідку боєм у напрямку Мазанівки окупанти, завдяки вмілим діям українських воїнів, відверто провалили та з втратами відійшли", – зазначили в Генштабі.

На Бахмутському напрямку російські війська обстрілювали зі ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Курдюмівка, Луганське, Берестове, Виїмка, Івано-Дар’ївка, Шуми та Переїзне.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках по лінії зіткнення тривають обопільні обстріли із застосуванням мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії.

Неподалік Авдіївки та Володимирівки ворог завдав авіаударів, штурмовими діями намагався покращити тактичне положення в районі села Новоселівка Друга, однак успіху не мав і відійшов.

На Південнобузькому напрямку росіяни наявними засобами вогневого ураження намагаються не допустити просування підрозділів Сил оборони вглиб тимчасово захопленої території.

У морі в готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України противник утримує два носії високоточної зброї.

Читайте також: Важливою ціллю рф буде траса, яка з'єднує Донецьк та Харків – розвідка Британії

У Генштабі наголосили, що російські загарбники продовжують завдавати ракетних ударів по цивільних об’єктах України, вбиваючи мирних жителів.

Щоб виправдати спричинені ними руйнування, росіяни й далі брешуть про нібито розташування українських військових підрозділів у школах, лікарнях та багатоквартирних житлових будинках. У зв'язку із цим в Генштабі закликають громадян у всіх куточках України не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Як повідомляв Укрінформ, українські захисники з 24 лютого по 10 липня ліквідували близько 37 тисяч 300 російських загарбників, 100 з яких – за останню добу.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-