Командир «Грузинського легіону» розповів, як обирали бійців до підрозділу

Командир «Грузинського легіону» розповів, як обирали бійців до підрозділу

Укрінформ
Кількість іноземних добровольців, які зголосилися допомагати українцям воювати проти Росії, суттєво збільшилась після повномасштабного вторгнення 24 лютого.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю Українській правді повідомив командир «Грузинського легіону» Мамука Мамулашвілі, відповідаючи на питання чи збільшилася кількість людей, які захотіли приєднатися до боротьби України проти рф.

«Звичайно, наплив основної маси особового складу відбувся після 24 лютого. Рекрутування іноземців стало настільки складним, що ми на якийсь момент просто це призупинили, набравши ту оптимальну кількість, яка потрібна «Грузинському легіону».

Була величезна маса досить мотивованих людей, які приїхали допомагати Україні. Ми обирали за критеріями професіоналізму й досі приймаємо лише бійців із бойовим досвідом. Не з армійським досвідом, а саме з бойовим, яким не потрібно проходити попередню підготовку для участі в бойових діях», - розповів Мамулашвілі .

Він відзначив, що ці легіонери приїхали із західних країн та мали бойовий досвід в місіях Афганістану та Іраку тощо. Серед грузинів це були хлопці, які пройшли кілька воєн саме проти Росії і мають дуже великий досвід війни проти Росії. Тому основну частину згаданого легіону сьогодні все ж складають грузини, додав Мамулашвілі.

Відповідаючи на питання про завдання, які виконує зараз «Грузинський легіон», він зазначив, що йдеться про знищення командних центрів, російської логістики.

Він розповів, що у селах, які були окуповані росією, були звірства, масові вбивства мирного населення.

«Постраждало насамперед мирне населення, бо Росія за своєю, якщо можна це назвати, стратегією насамперед знищує мирне населення. Їм не дуже хочеться зустрічатися з військовими і вступати в рівний бій, тому що, виходячи з російської психології, вони завжди цуралися цього. Вони можуть зґвалтувати, вони можуть вбити дітей, жінок безневинних. Це стратегія нецивілізованої варварської країни», - наголосив Мамулашвілі.

Командир легіону вважає, що українська армія динамічно розвивалася з 2014 року, і вона встановила так би мовити свій стандарт бойових дій.

«Це не НАТОвський стандарт, це не американський, європейський стандарт. І я думаю, що після завершення цієї війни існуватиме український стандарт. Тому що Україна показала, що волелюбні люди можуть стати дуже досвідченими за 8 років війни та можуть мати свою стратегію бойових дій. Отже, досить чітко вже всім видно, що Україна зробила якусь маленьку революцію», - наголосив він.

Читайте також: Легіонери знають про ризики і йдуть на війну свідомо - спікер Інтернаціонального легіону

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Також Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: Дмитро Юрченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-