В Україні оголосили підозру пропагандисту рф, який вів «репортажі» із зон бойових дій

В Україні оголосили підозру пропагандисту рф, який вів «репортажі» із зон бойових дій

Фото
Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру російському військовому кореспонденту, який виправдовує воєнні злочини російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

"За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури російському журналісту заочно повідомлено про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною збройної агресії рф проти України та глорифікації її учасників, а також незаконному перетині державного кордону України (ч. 2 ст. 436-2, ч. 1 ст. 332-2 Кримінального кодексу України)", – ідеться в повідомленні.

За даними слідства, співробітник всеросійської державної телерадіокомпанії у березні спільно з військовослужбовцями рф незаконно перетнув державний кордон України та веде репортажі із зон активних бойових дій, висвітлюючи події на території України з позиції офіційної пропаганди кремля з метою заподіяння шкоди інтересам держави.

Читайте також: роспропаганда поширює фейк про «каральні рейди» в Миколаєві

Підозрюваний виступає в ролі "військового експерта" та надає коментарі низку пропагандистських теле- та радіо каналів росії. У цих репортажах і коментарях пропагандист виправдовує воєнні злочини російських загарбників, які вбивають цивільних українців та знищують інфраструктуру України.

У своєму телеграм-каналі зловмисник розмістив ролик із військового аеродрому в Гостомелі на фоні знищеного російськими військами транспортного літака Ан-225 "Мрія".

російський пропагандист позиціонує загарбників як визволителів і говорить про необхідність повалення конституційного ладу України.

Як повідомила у Телеграмі Служба безпеки України, підозра оголошена співробітнику російського телебачення Євгєнію Поддубному. Пропагандист незаконно потрапив на тимчасово захоплені території Гостомеля і Бородянки та вів свої фейкові репортажі з локацій, де лютували загарбники.

Вирішується питання про оголошення росіянина в міжнародний розшук.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці оголосили підозру в колаборантській діяльності пропагандисту "лнр", якого президент-утікач Віктор Янукович свого часу відзначив званням "заслуженого журналіста". Встановлено, що фігурант поширює антиукраїнський контент через свої "авторські програми" на так званому "ДТРК лнр", соцмережі та YouTube.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-