росія набирає ув'язнених для участі у війні з Україною - правозахисники

росія набирає ув'язнених для участі у війні з Україною - правозахисники

Укрінформ
У колоніях росії набирають ув'язнених для участі у війні проти України. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у ТГ-каналі правозахисний проєкт Gulagu.net.

У повідомленнях на його «гарячій лінії» йдеться, зокрема, про набір ув'язнених у колоніях Нижньогородської області, Мордовії та Краснодарського краю. «ВК-5 УФСВП Нижньогородської області. Забрали 6.07.22 близько 10 осіб. Викликав зранку начальник, увечері приїхали ВНК та генерал. Через 10 хвилин після виклику були зібрані з речами. Деяких забрали, деяких закрили поки що в лікарні. Деяких вояків не викликали», — йдеться в одному з повідомлень.

В іншому зазначається, що у виправні установи управління ФСВП Мордовії "теж приїжджали якісь люди „в цивільному", викликали тих, хто має бойовий досвід, пропонували їхати воювати". З ВК-1 Краснодарського краю повідомляють, що там також вербують для війни ув'язнених різного віку. "Зупиніть це свавілля!" – просять респонденти.

Читайте також: У росії депутат отримав сім років колонії за осуд війни в Україні

Раніше 4 липня видання «Важные истории» повідомляло, що ув'язненим ВК-7 «Яблунівка» та ВК-6 «Обухово» у Петербурзі запропонували їхати воювати на Донбас у складі ПВК «Вагнер», пообіцявши виплатити 200 тисяч рублів та амністувати. Про це виданню розповіли родичі людей, які відбувають покарання у цих колоніях.

Через два дні джерела «Важных историй» повідомили, що близько 40 ув'язнених ВК «Яблунівка» було вивезено в Ростовську область. Із ВК «Обухово» вивезли 11 осіб (чи були це ті, хто записався в «добровольці», невідомо).

24 лютого рф почала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють і бомблять мирні міста та села України, катують і вбивають мирне населення. Окупанти зазнають великих втрат у живій силі та техніці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-