Під Алчевськом утримують 17 російських контрактників, які відмовилися воювати

Під Алчевськом утримують 17 російських контрактників, які відмовилися воювати

Укрінформ
У Луганській області командири утримують 17 військовослужбовців рф, які відмовилися брати участь у бойових діях.

Як передає Укрінформ, про це повідомив "Медіазоні" керівник юридичного відділу фонду "Вільна Бурятія" Андрій Рінчино.

Сам він отримав інформацію від одного з військових. Згідно з цими даними, в групі, як мінімум, двоє військових з Туви, решта з Бурятії, Ростовської області та інших регіонів росії. Йдеться про військовослужбовців, які підписали короткострокові контракти з міністерством оборони.

Рінчино повідомляє, що близько двох тижнів тому солдати повернулися з зони активних боїв і написали рапорти про відмову від участі в "спеціальній операції". Частину солдатів відправили до росії, а іншим сказали чекати, але за тиждень знову повезли на передову, як каже один із військових, без необхідного екіпірування.

Дорогою зламалася машина, тому частина солдатів залишилися на узбіччі. Їх зустріли військові "лнр", нагодували і показали підвал, який можна використати як укриття. Згодом вони вирішили поїхати назад. Коли вони повернулися в те місце, там було багато поранених, дві роти. Контрактники вирішили поїхати автобусом до москви з міста Первомайськ.

Там їх затримали співробітники військової поліції та відправили до комендатури в Алчевськ за 40 км від Луганська, забрали паспорти та військові квитки, а потім закрили в кімнаті з матрацами на підлозі. За словами солдата, серед військових, яких утримували в Алчевську, були ті, у кого закінчився термін контракту, а також військовослужбовець, який втратив слух після вибуху гранати. Напередодні всіх, хто відмовився від участі у війні, відправили з Алчевська до Брянки за 13 км від міста. Там солдати займаються "розчищенням приміщень", їх тримають у комендатурі. За словами військового, одного з контрактників посадили до камери, коли він запитав про підстави, на яких їх утримують.

Читайте також: рф не може набрати контрактників, аби компенсувати знищених в Україні

Як повідомлялося раніше, міноборони росії задіює на найбільш активних ділянках фронту під час воєнних дій в Україні добровольців, які уклали короткострокові контракти. Як розповіли контрактники, солдатів відправляють у зону бойових дій недостатньо підготовленими, а термін навчання перед відправкою на фронт становить від трьох до семи днів.

Читайте також: До 40% виведених з України контрактників рф відмовляються повертатися на передову - СІТ

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста та села України, катують та вбивають мирне населення. Демократичні країни запровадили ряд санкцій проти країни-агресора, а також надають всіляку допомогу Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-