ЦПД оприлюднив нові фейки роспропаганди за останню добу

ЦПД оприлюднив нові фейки роспропаганди за останню добу

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО оприлюднив нову добірку фейків, що їх поширила минулої доби російська пропаганда.

Про це повідомляє ЦПД у Telegram, передає Укрінформ.

Так, ЗМІ рф повідомили, що у них нібито з'явилися «документи» СБУ, в яких йдеться про можливий продаж Зеленським і його командою вертолітних двигунів для ЗС рф, однак співробітникам спецслужби «пояснили, що не варто пхати носа не у свої справи». В ЦПД попереджають, що ця інформація не відповідає дійсності та є дезінформацією.

Читайте також: роспропаганда поширює наратив про пріоритетність захоплення Одеси – ЦПД

Ще одна дезінформація, яку наводить ЦПД, полягає у тому, що глава російської держдуми володін заявив: «Б.Джонсон стоїть за обстрілами [російських] мирних міст - Бєлгорода, Курська. Британські піддані повинні це знати. Він один з ідеологів війни проти росії до останнього українця».

Окрім того, президент рф в.путін заявив, що росія буцімто «не відмовляється від мирних переговорів, але ті, хто відмовляється, мають знати: чим далі, тим складніше буде домовлятися... [оскільки] війну на Сході України розв'язав колективний Захід, а не росія». Останнє твердження також є відвертою дезінформацією.

Читайте також: Вже хочуть забрати Аляску: ЦПД виклав нові фейки та маніпуляції роспропаганди

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-