Не можна закривати очі на ядерний тероризм: Україна чекає від МАГАТЕ чіткої позиції

Не можна закривати очі на ядерний тероризм: Україна чекає від МАГАТЕ чіткої позиції

Укрінформ
Міжнародна організація з атомної енергетики займає наразі досить проросійську позицію, але Київ сподівається, що це зміниться.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав міністр енергетики України Герман Галущенко.

«Ми зараз дуже активно намагаємося просувати тему ядерного тероризму, тому що це саме він і є (з боку рф - ред.). На жаль, ми не отримали бажаної реакції від МАГАТЕ», - заявив Галущенко.

На його думку, значна присутність в організації росіян є однією з причин такого стану, того, що генеральний директор організації Рафаель Маріано Гроссі не наважується вийти і сказати публічно, що МАГАТЕ засуджує рф, ядерний тероризм. Україна переконана, що він має це зробити. Свою позицію наша сторона доводила, зокрема, під час двох візитів Гроссі в Україну після початку війни, коли він відвідав Запорізьку АЕС і після її звільнення, додав Галущенко.

Читайте також: росія не в змозі переписати Запорізьку АЕС росатому – Галущенко

Міністр зазначив, що керівництво структури посилається на те, що вона технічна організація, а не політична. Але, зауважує Галущенко, деякі коментарі Гроссі зарубіжним ЗМІ не є суто технічними. До того ж, загроза ядерному матеріалу є очевидною, і не можна закривати на це очі та робити вигляд, що нічого не відбувається. Тож треба визначитися і встати на якусь сторону, наголосив міністр.

Як повідомлялося, нещодавно за української ініціативи росію виключили з Енергетичної хартії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-