В Україні повідомили про підозру генералу рф, який керував вторгненням у три області

В Україні повідомили про підозру генералу рф, який керував вторгненням у три області

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру командувачу військами центрального військового округу збройних сил російської федерації Олександру Лапіну, який керував вторгненням у Чернігівську, Сумську та Харківську області.

Як передає Укрінформ, про це генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила у Фейсбуці.

«Це генерал-полковник Олександр Лапін. Днями від путіна він одержав звання героя росії. Прокурори Офісу генпрокурора та слідчі Нацполіції України його «героїзм» кваліфікували, як злочин», - заявила Венедіктова.

Генералу повідомили про підозру у веденні агресивної війни та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Як зауважила Венедіктова, зібрано докази, що російський воєначальник безпосередньо керував операцією із вторгнення підпорядкованих йому підрозділів на територію трьох областей України та спроби їх захоплення.

«Командний пункт генерал-полковника був облаштований на фермі в селі Терехівка Чернігівського району, де він перебував протягом лютого-березня 2022 року. А у березні командувач підняв бойовий дух підлеглих військовослужбовців, вручивши їм державні нагороди рф. Є дані, що серед удостоєних цієї честі був і його рідний син», - зазначила генпрокурор.

Генерал і його підлеглі також перевіряються на причетність до вчинення воєнних злочинів проти мирного населення. Інформацію про це можна надсилати на єдиний доказовий хаб.

Читайте також: Повідомили про підозру російському військовому, який грабував помешкання в Ірпені

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці порушили 22 тисячі кримінальних справ за фактом вчинення в Україні злочинів російськими військовими.

Фото: Фейсбук Ірини Венедіктової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-