Генштаб прогнозує посилення артилерійських обстрілів прикордоння Сумщини

Генштаб прогнозує посилення артилерійських обстрілів прикордоння Сумщини

Укрінформ
У Генеральному штабі ЗСУ прогнозують активізацію артилерійських обстрілів прикордонних районів на Сумському напрямку.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

“За наявною інформацією, противник здійснює нарощування своєї системи вогневого ураження. Так, впродовж тижня ним було переміщено на Сумський напрямок батарею 152 мм самохідних установок "Гіацинт Б" та реактивну батарею БМ 21 "Град" на напрямку населеного пункту Шостка. Надалі очікується збільшення артилерійських обстрілів позицій наших військ і населених пунктів прикордонних районів, а також проведення демонстраційних дій уздовж державного кордону України”, - сказав Громов.

Читайте також: Ворогу вдалося встановити контроль над Лисичанськом - Генштаб

Загалом , за його словами, на Чернігівському, Конотопському та Сумському напрямках противник упродовж тижня завдавав авіаційних ударів та обстрілював позиції наших військ, у тому числі прикордонників.

Як повідомляв Укрінформ, 5 липня, о 4:00, російські військові здійснили ракетний обстріл цивільної інфраструктури Шостки. Зруйновано будівлю приватного підприємства, від вибухової хвилі пошкоджено щонайменше 24 багатоповерхові житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-