Ворогу вдалося встановити контроль над Лисичанськом - Генштаб

Ворогу вдалося встановити контроль над Лисичанськом - Генштаб

Укрінформ
російським військам вдалося встановити контроль над Лисичанськом.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

“На Сіверському напрямку, маючи перевагу в силах і засобах, особливо в артилерії, противнику вдалося встановити повний контроль над населеним пунктом Лисичанськ. Противник продовжує ведення наступальних штурмових дій з метою вийти на адміністративний контроль Луганської області і встановити повний контроль над Луганською областю. На сьогодні запеклі бої тривають в районі населених пунктів Білогорівка та Спірне”, - сказав Громов.

Він відзначив, що також незмінними залишаються плани ворога щодо встановлення повного контролю над Донецькою областю, створення сприятливих умов для відновлення наступу в Миколаївській області.

На Бахмутському напрямку противник намагається оволодіти Берестовим, Новолуганською ТЕЦ та ділянкою дороги Луганськ-Бахмут. Там також тривають бої.

Читайте також: Можливо, але малоймовірно – Маляр про сценарій наступу з боку білорусі чи Придністров'я

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському, Запорізькому напрямках противник здійснює систематичний вогневий вплив для сковування дій наших військ.

На Криворізькому напрямку протягом тижня ворог намагається повернути під свій контроль населені пункти Іванівка і Потьомкіне, які були визволені українськими військами.

На Харківському напрямку ворог намагається не допустити просування ЗСУ до державного кордону України.

Читайте також: Ворог намагається вийти на рубежі Донеччини - Міноборони

На Слов'янському напрямку противник проводить розвідку боєм, на окремих ділянках здійснює наступальні дії в напрямку Ізюм-Слов'янськ.

На Бессарабському напрямку ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

В Чорному та Азовському морях продовжують перебувати бойові кораблі та підводні човни ворога.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-