Сили ППО збили три ракети, якими росія атакувала порти Очакова і Чорноморська

Сили ППО збили три ракети, якими росія атакувала порти Очакова і Чорноморська

Укрінформ
Українські сили протиповітряної оборони сьогодні збили три ракети, якими ворог атакував портову інфраструктуру Очакова Миколаївської області та Чорноморська Одеської області.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування «Південь» повідомляє у Фейсбуці, інформуючи про оперативну обстановку на півдні України станом на 14.00.

«З використанням авіації опівдні ворог атакував ракетами Х-59 портову інфраструктуру Очакова та Чорноморська. Влучна робота сил протиповітряної оборони ліквідувала всі три ракети над морем», - ідеться у повідомленні.

Вночі в районі Лозового Херсонської області була відбита контратака посиленого взводу противника. Втративши БТР-82, двох осіб вбитими і 5 пораненими, ворог відійшов.

Пара українських гелікоптерів завдала удар по скупченню противника на північний захід від Правдиного.

Читайте також: Як українська ППО під ранок збивала російські ракети

Корабельне угруповання ворожих сил в Чорному морі у складі 4 надводних та 2 підводних ракетоносіїв продовжує блокування судноплавства і погрожує застосуванням 40 крилатих ракет.

«Зусилля ворожої пропаганди спрямовані на поширення інформації, що всі бази відпочинку, готелі і дитячі оздоровчі комплекси на чорноморському узбережжі заповнені «бойовиками- нацистами». Ворог вкотре готує собі виправдання на випадок влучання у соціальну інфраструктуру», - зазначили в ОК «Південь».

Як повідомляв Укрінформ, 5 липня речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук заявив, що корабельне угруповання рф у Чорному морі продовжує загрожувати ракетними ударами по Одещині, але у ворога немає ні сил, ні можливостей, щоб здійснити масштабну десантну операцію на узбережжя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-