На Запоріжжі загарбники влаштовують фейкові бої, щоб стати «героями спецоперації»

На Запоріжжі загарбники влаштовують фейкові бої, щоб стати «героями спецоперації»

Укрінформ
На тимчасово захопленій території Запорізької області російські військові влаштовують фейкові бої, щоб стати "героями" так званої "спецоперації".

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомив у Телеграмі, оприлюднивши добірку дезінформаційних і маніпулятивних кампаній, які загарбники розгорнули на тимчасово захоплених територіях.

Так, за даними ЦПД, поблизу міста Енергодар російські військові розташувалися на території санаторію та щовечора імітують бойові зіткнення з підрозділами Збройних сил України.

Тим часом у Херсонській області колаборант володимир сальдо, повернувшись до ідеї 2012 року, пропонує заглибити Дніпро. За його словами, це необхідно, щоб баржі з кавунами дійшли до Смоленська.

У місті Святогірськ Донецької області росіяни "офіційно" утворили окупаційну адміністрацію. Керуватиме незаконним утворенням мер-колаборант володимир бандура.

Читайте також: росмедіа розганяють фейк про «плани» України розмістити у Сєвєродонецьку базу НАТО

У Луганській області загарбники розшукують патріотично налаштованих українців для їх подальшої ліквідації. На тимчасово захоплених територіях Харківської області поширюють фейк, що жителі села Покотилівка перебувають у заручниках ЗСУ.

Водночас росіяни у великих масштабах крадуть дніпровську воду, направляючи її до тимчасово окупованого Криму. За даними ЦПД, загалом за це росія могла заборгувати вже близько 4 млрд грн.

Як повідомляв Укрінформ, російські медіа почали розкручувати фейк про нібито плани України на розміщення в місті Сєвєродонецьк Луганської області бази НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-