Заяви полонених на відео здійснено під тиском - Асоціація родин захисників «Азовсталі»

Заяви полонених на відео здійснено під тиском - Асоціація родин захисників «Азовсталі»

Укрінформ
Заяви, які роблять українські військовополонені на відео, здійснено під тиском загарбників, і вустами наших хлопців говорить ворог.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомила представниця Асоціації родин захисників «Азовсталі», дружина командира загону «Ведмеді» Марина Кравцова.

«Заяви, які роблять наші хлопці на відео, здійснено під тиском. Ми не маємо реагувати на ці ворожі провокації і маємо розуміти, що зараз вустами наших хлопців говорить ворог», – сказала Кравцова.

Вона також зазначила, що з «ворожих джерел відомо», що підрозділ «Ведмеді» перебуває окремо і вивезені в невідомому напрямку.

«Подальша доля мого чоловіка і всіх бійців мені не відома. Не знаю, де вони, який у них стан здоров’я. Я не знаю, чи надають їм належну медичну допомогу. Є інформація, що справа підрозділу «Ведмеді» вже передана до суду «днр», і їм буде інкримінована найвища міра покарання – це смертна кара», - розказала жінка командира загону.

Вона вважає цей суд несправедливим, тому що «днр» - це фейкова республіка, де не дотримуються жодних прав людини.

«Світ спостерігає, але не діє. Я не розумію, як в XXI столітті бойовики ніким не визнаного формування можуть судити людей, які захищали свою землю, захищали свої родини, захищали дітей і людей похилого віку. Тому ми звертаємось до світової спільноти відреагувати на це», - наголосила Кравцова.

Вона нагадала, що згідно з Женевською конвенцією родини всіх військовополонених мають право знати місцезнаходження кожного полоненого бійця і мають право на листування, як мінімум, два рази на тиждень.

«На сьогодні вже минуло півтора місяця, як в мене не має жодної інформації про мого чоловіка, як і у більшості родин наших героїв, які знаходяться у полоні», – зазначила жінка.

Читайте також: Визволених з полону 144 українських бійців направили до госпіталів – рідні захисників «Азовсталі»

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня відбувся найбільший обмін полоненими : Україна звільнила 95 захисників «Азовсталі», загалом – 144 військових. Серед них 43 військовослужбовці полку «Азов».

Більшість звільнених українців мають важкі ушкодження: вогнепальні та осколкові поранення, вибухові травми, опіки, переломи, ампутації кінцівок. Всі вони отримують належну невідкладну медичну та психологічну допомогу.

Координаційний штаб продовжує свою роботу з повернення усіх полонених захисників.

6 червня Президент Володимир Зеленський під час спілкування з журналістами повідомляв, що у полоні знаходяться більш як 2,5 тис. українських військовослужбовців із заводу «Азовсталь».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-