Бойовики ІДІЛ в Україні та «крадіжка» активів росіян – які фейки розганяє кремль

Бойовики ІДІЛ в Україні та «крадіжка» активів росіян – які фейки розганяє кремль

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України спростував фейки щодо нібито в Україну переправляють бойовиків з терористичної організації "Ісламська держава" для участі у бойових діях проти рф.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє в Телеграмі.

Дезінформацією, є те, що посол Сирії у рф Р.Хаддад заявив, що «Захід на чолі зі США, разом із Туреччиною переправляє в Україну бойовиків забороненої в росії міжнародної терористичної організації «Ісламська держава» для участі у бойових діях проти рф.

Читайте також: Монстри лукашенка й «Точка-У» від кадирова: ЦПД виклав фейки білоруської й роспропаганди

Також ЦПД виявив маніпуляцію, де глава МЗС Британії Е.Трасс заявила, що країни розглядає конфіскацію заморожених російських активів для їх передачі Україні. Однак російські ЗМІ по-своєму інтерпретували це повідомлення та заявили: «Британія знову заговорила про крадіжку активів росіян».

Читайте також: кремль усе більше поширює наратив про ймовірність нападу білорусі, щоб посіяти паніку – ЦПД

Маніпуляцію є також те, що губернатор калінінградської області а.аліханов заявив: «якщо рф застосує антисанкції щодо вантажів, що йдуть у бік країн Балтії і з них, то транспортний комплекс цих країн буде знищений». Однак посадовець зауважив, що має надію на відновлення сухопутного транспортного сполучення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-