Україна за час вторгнення рф повернула тіла понад 400 загиблих - Верещук

Україна за час вторгнення рф повернула тіла понад 400 загиблих - Верещук

Укрінформ
В Україну за період повномасштабного вторгнення росії вдалося повернути тіла понад 400 загиблих захисників Батьківщини та громадян.

Про це повідомила віцепрем'єрка-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

“У нас уже більш як 400 тіл, які ми повернули… Але це точно мало, бо ми знаємо, що тіл є набагато більше. Росія не хоче показувати своїм громадянам масові передачі тіл, вони розуміють, до якого вибуху це призведе, тому роблять це ледь не потайки, роблять це не афішуючи, і намагаються не передавати нам тіл”, - сказала Верещук.

Також вона звернула увагу на проблему щодо ідентифікації тіл росіянами.

“Ще поясню одну ситуацію, яка є проблемою і буде проблемою в майбутньому. Ми проводимо ідентифікацію і генетичну експертизу за європейськими протоколами. росія ж не підтримує європейські протоколи в принципі, перебуваючи у стані орди та середньовіччя, вони мають свої протоколи. І в майбутньому це буде великою проблемою, бо ті експертизи, які проводять вони, генетичні, точно не будуть співпадати, і ми, можливо, не будемо бачити у списках тих тіл, які вони нам будуть навіть передавати. Це проблема, але ми теж думаємо, як її вирішити”, - розповіла Верещук.

Читайте також: Верещук: Близько 350-400 тисяч депортованих до рф українців хочуть повернутися додому

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія почала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила військову агресію, що триває з 2014 року.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-